LAATSTE NIEUWS

 

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING

Brander Nefit TopLine-serie 2006-2009

Bent u gebruiker van een cv-toestel van het type Nefit TopLine, TopLine Compact of Nefit TopLine AquaPower (Plus) tot en met 30 kW welke geproduceerd is vanaf 2006 tot en met 2009, dan vragen uw aandacht voor het volgende;  

NEFIT heeft vastgesteld dat, wanneer de branderklemmen na het uitvoeren van onderhoud niet juist worden gesloten, de brander niet altijd voldoende wordt afgesloten. Hierdoor kunnen binnenin het toestel rookgassen ontsnappen, waardoor smeltschade kan ontstaan aan de binnenzijde van het toestel. Dit zou kunnen leiden tot brand. Meer uitleg kunt u vinden op de website van Nefit

Nefit Inruilactie 
Ruilt u uw TopLine toestel in voor een nieuw Nefit toestel, een Nefit HR-ketel óf een Nefit EnviLine warmtepomp, dan ontvangt u een hoog inruilbedrag. 

Wij verzoeken u ook om contact met ons op te nemen om het des betreffende onderdeel bij u te kunnen vervangen tegelijk met een onderhoudsbeurt.  U kunt ook een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar ons sturen voor het maken van een service afspraak.
 

CV-KETELS KOOPTIPS - CONSUMENTENBOND VIDEO

Onderstaande video met tips over de aanschaf van een CV-ketel is opgenomen in de showroom van Hennink Installatietechniek. "Een cv-ketel zorgt voor een lekker warm huis en levert meestal ook nog warm water. Maar welke cv-ketel heb je nodig? Dat is afhankelijk van je huis en je persoonlijke voorkeuren. Wij helpen je op weg. Bekijk de video!"

 

VOORKOM KOOLMONOXIDE PROBLEMEN!

Zoals wij altijd adviseren: plaats een goedgekeurde koolmonoxidemelder en laat uw geiser
en/of CV-ketel jaarlijks onderhouden en keuren.  Meer informatie »
 


Gasleiding inspectie door Hennink Installatietechniek
Laat uw gasleiding afpersen en controleren al vanaf € 75,00   Bel 0900 - 01 05

"HERINVOERING APK GASLEIDINGEN"

De verplichte keuring van gasleidingen in woningen moet opnieuw worden ingevoerd. Daarvoor pleit Uneto-VNI, de brancheorganisatie van installateurs. De organisatie heeft al een kant-en-klare apk klaarliggen, bevestigt Uneto-VNI een artikel in het AD.

Installateurs komen met regelmaat gaslekken op het spoor tijdens het vervangen van gasmeters door de zogenoemde slimme meter, die meterstanden digitaal doorgeeft. De lekkages komen vooral voor in oude woningen. Ze kunnen leiden tot gevaarlijke situaties, aldus de branchevereniging.

Vele ongelukken
Tot de jaren negentig controleerden gemeentelijke gasbedrijven periodiek of er niets lekte. Bij privatisering van de gasbedrijven is die controle gesneuveld.

''Wij vinden het onbegrijpelijk dat de Tweede Kamer ondanks de gevaren voor bewoners en omwonenden en de vele ongelukken nog altijd niet besloten heeft dit systeem in te voeren'', meent Uneto-VNI.

Onveilig
In de regio Tilburg trof netbeheerder Enexis honderden woningen met gaslekken aan. De bewoners hadden niets door. In 120 gevallen was de situatie zo onveilig, dat het gas meteen moest worden afgesloten. Netbeheerder Nederland, de organisatie van gezamenlijke energienetbeheerders, weet niet of deze cijfers representatief zijn voor de rest van Nederland.

Volgens Netbeheer Nederland vormen de kleine lekkages ''niet direct een heel groot risico". Er zijn volgens een woordvoerder geen doden gevallen. "Maar je moet natuurlijk voorkomen dat het een probleem wordt", zegt hij in De Ochtend op Radio 1.

Koolmonoxide
De woordvoerder juicht het initiatief van Uneto-VNI toe om erover van gedachten te wisselen. Misschien is er een keuring mogelijk waarin ook gekeken wordt naar de problemen met koolmonoxide, oppert hij.

Eind juni vergadert de vaste Kamercommissie economische zaken over de kwestie.

Bron: NOS.nl
 

NIEUW: NEFIT EASY

Nieuw! Nefit Easy. De slimste thermostaat.


 

HUURDER KRIJGT BELASTINGVOORDEEL MET ZONNEPANEEL

Wie in een huurhuis woont met zonnepanelen komt vanaf volgend jaar ook in aanmerking voor een belastingkorting.

Dat schrijft minister Henk Kamp (EconomischeZaken) in een brief aan de TweedeKamer. Nu geldt de belastingkorting op de voorwaarde dat de gebruiker de elektriciteit zelf opwekt. Particuliere huiseigenaren vallen hieronder, maar verhuurders niet. Op het moment dat de duurzame elektriciteitsinstallatie is geplaatst, kan de installatie worden beschouwd als onderdeel van het te verhuren object, aldus Kamp. Door ook huurders de korting te geven, worden zij eveneens gestimuleerd te investeren in eigen energieopwekking, verwacht Kamp. Huurders zullen € 0,05 tot € 0,07 per kilowattuur minder kwijt zijn dan wat ze anders aan de energiemaatschappij zouden betalen.

Voor verhuurders wordt het aantrekkelijker te investeren in panelen omdat een dergelijk huis interessanter wordt op de woningmarkt. De belastingmaatregel zou volgens de minister bovendien nieuwe banen bij installatiebedrijven van panelen moeten opleveren.

Bron: ANP | Foto: Greensambaman via Flickr

 

GEZINNEN MEER KWIJT AAN GAS EN ELECTRICITEIT

Gezinnen zijn het komende jaar gemiddeld € 160,- meer kwijt aan gas en elektriciteit.
De hoge olieprijs is een van de oorzaken. De gas- en stroomtarieven zijn gekoppeld aan de olieprijs.De energie wordt ook duurder door de overheidsmaatregelen die zijn afgesproken in het Vijfpartijenakkoord.

De btw is omhoog gegaan van 19% naar 21% en ook de energiebelasting op aardgas gaat omhoog. Daarnaast wordt een kolenbelasting van € 35,-  per jaar geheven. Gemiddeld komt dat uit op zo'n € 100,-  per huishouden.

Een hr-ketel is de zuinigste cv-ketel. Met een hr ketel bespaart u tot wel € 244,- op uw gasrekening.

De afgesproken verhoging van het hoge btw-tarief gaat een huishouden volgend jaar ongeveer € 15,- per maand kosten. Het jaar daarna stijgt dat bedrag tot ongeveer € 27,50.